Eric Hammerin - presentation av mig själv.  De flesta känner mig nog som fotograf … Eric Hammerin, han som visar bildspel och har Erics Foto på Östergatan i Hässleholm. Men faktum är att jag målar också. Redan i 70- / 80-talsskiftet ställde jag ut mina målningar ( bl.a. separatutställning på Galleri Villa, intill stadshuset, om någon kommer ihåg den platsen ) och målningarna blev mycket omtyckta och sålde snabbt.
Sedan blev det "riktiga" jobb som tog överhanden, både jobb som lärare i bild och konsthistoria på högstadiet och gymnasiet fram till 1988 och dessutom på Posten till 2000. Fotograferandet tog gradvis över allt mer av den konstnärliga eller kreativa sidan, men nu har jag kommit igång med målandet igen och mina motiv är många.
   

 

* Jag är medlem i Nordskånska konstnärsgillet NSKG och har deltagit i konstrundan i oktober 2005, 2006 och 2007 2008 och 2009.*

 

Varför målar jag? Kan jag inte bara hålla mig till fotograferandet och vara nöjd med det? Ja, tänk om det var lika lätt att svara på frågan som att ställa den. Fast kanske är svaret egentligen ganska enkelt. Allt som man har i huvudet ( eller var det nu finns ) kan inte fotograferas. Idéer om saker som inte finns i den dagliga fysiska verkligheten får chansen om man tar till måleriet. Man kan föreställa sig hur något ser ut i tankevärlden och lyfta in detta från fantasin till de traditionella sinnena, åtminstone till en del. Odens öga och matematiska abstraktioner passar enligt min mening bäst och kan ges mest uttryck i form av målad konst. I alla fall om jag skall göra det.

© Eric Hammerin

 

Vill du kliva över till min fotografiska verksamhet finns den på erichammerin.com


! Om du har kommit in på den här sidan via sökmotor kan du komma till huvudsidan genom att klicka här på eye1.se